Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik

VESPA PRIMAVERA BATIK

ELEGANTNE LINIJE VESPE SUSREĆU BATIK UZORKE INDONEZIJSKE KULTURE. PREDSTAVLJAMO VESPA PRIMAVERA BATIK, POSVETU RADOSTI KOJA PROIZLAZI SUSRETOM DVIJE KULTURNE BAŠTINE. VESPA PRIMAVERA BATIK POSEBNO JE IZDANJE MODELA KOJI EVOCIRA PUTOVANJA, ISTRAŽIVANJE DALEKIH SVJETOVA I OTKRIĆA, U KULTNOM VESPA STILU.

Vespa Primavera Batik nastala je iz susreta različitih kultura ujedinjenih raznolikom i rijetkom elegancijom.

Bezvremenski oblici Vespe Primavere spojeni su s temama i uzorcima batika, tradicionalne indonezijske tkanine, dobivene pomoću ekskluzivnih, dragocjenih proizvodnih procesa koji su prepoznati od strane UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

Najraniji dokazi o umjetnosti i tehnici Batik datiraju iz 12. stoljeća.

Ova posebna tkanina, koja je tiskana ili ručno ukrašena, uvijek koristi pčelinji vosak. Potječe s otoka Jave i isprva se koristila za ukrašavanje odjeće aristokrata, prije nego se proširila indonezijskim arhipelagom. Batik je danas ključni element indonezijske kulture i nosi se svakodnevno, a ne samo u svečanim prilikama.

Tijekom stoljeća, Batik je postao utjelovljenje simboličke filozofije, kao i pravo sredstvo izražavanja, zahvaljujući korištenim tradicionalnim dizajnima, koji imaju različita značenja u skladu s oblikom ili elementima koje predstavljaju. Kao takve, Batik varijante idu od Parang Rusaka, rezerviranog za kraljevstvo i plemstvo, do Sawata, simbola moći, Semena, koji evocira simbole kozmičke energije, i Udan Lirisa, simbola plodnosti.

Batik je stigao u Europu u 19. stoljeću, postavši most između istočne i zapadne kulture; njegovi egzotično elegantni uzorci utjecali su na ključne stilove kao što je Art Nouveau, a u današnje vrijeme i na svijet visoke mode.

Vespa Primavera Batik prihvaća univerzalne vrijednosti ove filozofije kako bi stvorila posebno izdanje koje je oda životu i radosti, putovanju i otkriću. Njegova osnovna boja, Batik zelena, evocira valove koji udaraju o tropske plaže. Strože linije podsjećaju na skrivene hramove, dok Batik dekoracija ujedinjuje čak sedam različitih mističnih motiva koji potječu s otoka Jave, Sumatre i Balija. Teme na koje se odnosi sedam različitih Batik uzoraka koji ukrašavaju Vespu uključuju napredak i podrijetlo života, snagu i dugovječnost, poštovanje korijena, šarm i karizmu te vodstvo i mudrost. Te su vrijednosti prirodno povezane s Vespom, njezinom poviješću te dubokom i izvornom multikulturalnošću.

Batik ukrasi koji ukrašavaju Vespu Primaveru naneseni su tehnologijom prijenosa vode, počevši s “kravatom”, karakterističnim i prepoznatljivim elementom prednjeg oklopa, kao i ukrašavanjem pretinca ispod upravljača  te podnice s nastavkom prema bokovima Vespe. Sjedalo, u svijetlosmeđoj boji s šavovima u zelenim tonovima, daje prirodan osjećaj, podsjećajući na boje sunčanih plaža.

Odgovarajući stražnji prtljažnik, koji se može prilagoditi Batik naljepnicama (dostupne odvojeno) proširuje funkcionalnosti Vespe Primavera Batik, povećavajući prtljažni prostor i upotpunjujući estetiku jedne od najradosnijih verzija Vespe u njezinoj dugoj povijesti.