VESPA 946 CHRISTIAN DIOR: ROĐENJE NOVE IKONE, POČAST RADOSTI ŽIVOTA

Vespa Dior limitirana kolekcija

VESPA 946 CHRISTIAN DIOR: ROĐENJE NOVE IKONE, POČAST RADOSTI ŽIVOTA

DIOR UDRUŽUJE SNAGE S VESPOM KAKO BI STVORILI EKSKLUZIVNI SKUTER I PRIPADAJUĆU DODATNU OPREMU U ČAST PROSLAVE LJETNOG DUHA I UMJETNOSTI ŽIVLJENJA

Milano, 12. lipnja, 2020. – Osnovani iste godine, 1946., talijanska marka i francuska modna kuća dijele želju za inspiracijom vizije svijeta koji je inovativan, kreativan i blistav.

Danas, više nego ikad, suradnja Diora i Vespe oživljava novi duh slobode, kretanja i identiteta koji ih pokreće.

Odiseja, stil, snovi i Dolce Vita.

Iz ovog strastvenog susreta izrasla je Vespa 946 Christian Dior, šasije izrađene u jednom komadu i suptilnih grafičkih linije koje odaju počast naslijeđu dviju marki. Kao simbol elegancije, ovaj objekt želja odražava njihovu zajedničku predanost izvrsnosti i virtuoznosti izrade detalja.

Ovu novu, suvremenu verziju ikonske Vespe 946 predstavljene u Milanu 2012., prepoznatu zbog elegantnih linija i tehnoloških inovacija, redizajnirala je Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diorove kolekcije za žene. Proizvodit će se u Italiji s pažnjom i preciznošću kakva se viđa u atelijerima visoke mode.

Nastavljajući se na dizajn sjedala, stražnji kofer s uzorkom Dior Oblique motiva, koji je dizajnirao Marc Bohan 1967. godine, posebno je napravljen za stražnji nosač i daje skuteru osebujnu privlačnost. Kaciga je usvojila isti ikonski motiv kako bi zaokružila jedinstvenu ponudu.

Simboli kretanja prema novim obzorima, ove kreacije u ograničenom izdanje bit će predstavljene u proljeće 2021. u Dior buticima diljem svijeta te u odabranim Piaggio Motoplex trgovinama.