Moto Guzzi predstavlja jedinstveni futuristički projekt nove tvornice i muzeja u Mandellu 

Moto Guzzi v100

Moto Guzzi predstavlja jedinstveni futuristički projekt nove tvornice i muzeja u Mandellu 

Lokacija s prostorom otvorenim za javnost. Mjesto susreta za zajednicu motociklista temeljeno na kulturi, dizajnu i tehnici, s jakim naglaskom na ekologiju u skladu sa suvremenim trendovima. Primjer tehnološkog razvoja vrhunskih talijanskih motocikala.

Nova tvornica bit će središnja točka za Moto Guzzi vozače, mlade ljude te turiste iz cijelog svijeta koji žele upoznati jedinstvene proizvode.

Novi projekt osmislio je arhitekt Greg Lynn, a inspiraciju crpi iz najnaprednijih projekata američkog industrijskog dizajna. Namjera je Piaggio grupe potvrditi Moto Guzzi kao primjer tehničke integracije i suvremenog dizajna.

Razvojne linije projekta prihvaćaju suvremenost i budućnost u skladu s vremenima koja se mijenjaju.

MOTO GUZZI zajednica spaja se s novim v100 mandello motociklom prikazanim na ekskluzivnoj premijeri. Zadivljujuće linije, najnapredniji agregat i vrhunska tehnologija uvode Moto Guzzi u sljedećih sto godina.

Mandello del Lario, 10. rujna 2021 – “Put za 2121: Sljedećih 100 godina Moto Guzzija”. U Mandello del Lariu vidjeli smo prezentaciju velikog projekta očuvanja i restauracije industrijske zone gdje se već jedno stoljeće proizvode svi motocikl marke s orlom.

Naručen od svjetski poznatog američkog arhitekta Grega Lynna, razvoj će obuhvatiti cijelu lokaciju. Futuristički projekt jedinstven vrstom i stilom sadržavati će lokaciju s prostorom otvorenim za javnost te će biti  mjesto susreta zajednice motociklista temeljeno na kulturi, dizajnu i tehnici, s jakim naglaskom na ekologiju u skladu sa suvremenim trendovima.

Velika pažnja posvećena je održivosti okoliša i učinkovitom korištenju resursa. Novi prostori koristit će se postojećim strukturama, a materijali će se pažljivo birati za učinkovito upravljanje energijom, zahvaljujući fotonaponskim sustavima i ekološki održivim materijalima.

Redizajnirana okacija bit će središnja točka za Moto Guzzi vozače i mlade ljude te turiste koje zanimaju zadivljujuće jedinstvene osobine Moto Guzzija.

Proširenje proizvodnih kapaciteta koji će pratiti stalni rast potražnje bit će dio potpuno novog pristupa plana Mandella.

Uz novu tvornicu, projekt će sadržavati i nove konferencijske prostore za organizaciju zatvorenih i otvorenih događaja te hotel i restoran koji upotpunjuju ponudu za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Posao će početi krajem 2021. te će biti dovršen u prvoj polovici 2025. godine.

Novi Moto Guzzi V100 Mandello imao je tijekom događaja ekskluzivnu svjetsku premijeru. Zadivljujuće linije motocikla, najnapredniji agregat i vrhunska tehnologija uvode Moto Guzzi u sljedećih sto godina.

Službeno predstavljanje bit će 23. studenog 2021. na međunarodnom sajmu motocikala EICMA u Milanu.

***

Greg Lynn je svjetski poznati arhitekt, član organizacije “United States Artists”, profesor Fakulteta za umjetnost i arhitekturu sveučilišta UCLA te član upravnog odbora Kanadskog centra za arhitekturu. Priznanja koja je primio uključuju Zlatnog lava na Venecijanskom bijenaleu arhitekture 2008. godine i nagradu Američke akademije za umjetnost i pisma. Njegov poznati stolac Ravioli izložen je u stalnom postavu MoMA-e, a niz njegovih dizajna je proizvedeno u partnerstvima s tvrtkama poput Swarowski, Alessi i Vitra. Časopis Time uvrstio je Grega Lynna na listu 100 najinovativnijih ljudi 21. stoljeća, dok ga je časopis Forbes nazvao jednim od deset najutjecajnijih umjetnika na svijetu.