Karakterno neodoljiv Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzi v85 tt

Karakterno neodoljiv Moto Guzzi V85 TT

U sve uspješniji segment avanturističkih motocikala Moto Guzzi ulazi s V85TT-om, stvorenim oko markinog kultnog V2 motora, koji već u startu jamči ključnu prednost u odnosu na sve ostale na tržištu – karakter

Za razliku od mnogih drugih osobina u životu, karakter je jedna od rijetkih koje nije moguće glumiti ili samo prividno posjedovati. Ili ga imaš ili nemaš. Tako je kod ljudi, a tako je i kod vozačkih strojeva. Postoje proizvođači, primjerice, koji prema objektivno mjerljivim parametrima stvaraju najbrže i vozački najbolje motocikle na svijetu. Ali kada je karakter u pitanju, nerijetko su ga lišeni iz svakog detalja, osim u slovima ionako uvijek suviše bombastičnih PR materijala.

Tu riječ u vlastitim prospektima naizgled olako koristi i marketinški odjel Moto Guzzija, ali suprotno većini brandova, Talijani to čine s gotovo stoljetnim pokrićem. Povijest branda iz Mandella del Larija seže unatrag do 1921. i puna je motocikala čiji DNK prožima karakter o kakvom konkurencija može samo sanjati. Iznimka nije ni najnoviji među njima, V85 TT, zamišljen kao “Classic Enduro”, odnosno retro avanturistički model namijenjen svim cestama i svim uvjetima.

Avantura sa Sahara žutim V85 započinje daleko od idealnih cesta ili uvjeta: na autocesti uz kišu, udare bure i jednoznamenkaste temperaturne vrijednosti. Jedina nada za kakvim-takvim lijepim vremenom, koje je tijekom svibnja češće bilo iznimka nego pravilo, usmjerava nas prema Istri, a putovanje olakšavaju serijski tempomat i učinkovit vjetrobran te širok spremnik goriva koji pruža solidnu zaštitu od hladnoće. U takvim uvjetima, uz česte nalete bočnog vjetra, do izražaja dolazi i TT-ova izvanredna stabilnost, a uspravan položaj sjedenja sa širokim ručkama omogućuju opušten položaj tijela koliko god daleko i dugo vozili.

Nakon kiše i hladnoće Gorskog kotara slijede nešto manje oblačna i toplija Rijeka i Opatija, a zatim i jedna od ljepših obalnih cesta koja vjerno prati istočni rub Istre prema Plominu. Lakoća kojom se novi Tutto Terreno prebacuje iz zavoja u zavoj jednako naglašava Moto Guzzijevu predanost prilagođavanju novog modela svim terenima i optimizaciju njegova podesiva ovjesa sa spojem 17-inčnog kotača straga i 19-inčnog sprijeda.
Na ovakvim, konačno suhim cestama moguće je u cjelosti uživati u ključnom sastojku ovog motocikla koji njegov karakter određuje jednako koliko i njegov upadljiv dizajn. Kako god ga promatrali, nemoguće je ne primijetiti pod 90 stupnjeva postavljene cilindre poprečno ugrađenog V motora, svojevrstan zaštitni znak ne samo ovog motocikla, nego i samog branda Moto Guzzi.

V85 ne morate ni pomaknuti s mjesta da bi postalo kristalno jasno da ovaj zrakom hlađen dvocilindraš u potpunosti dominira vozačkim iskustvom. Već se pri paljenju javlja za talijanski brand karakterističnim zvukom i blagim vibracijama neizbježnim, ali dobrodošlim i očekivanim kod ovakve konstrukcije motora. Sveobuhvatno režanje usisa pri svakom odlučnijem okretanju gasa samo je jedna od brojnih razina ovog slojevitog pogonskog stroja. Iako samo 853 ccm velik, čime u konstelaciji današnjeg moto-tržišta spada u srednju kategoriju, okretnim momentom koji pruža lako bi se uklopio i u segment iznad, a njime i stvara opušteniji profil performansi koje vas potiču na kretanje u donjem radnom rasponu umjesto na tjeranje okretaja u blokadu.

V85 TT prema svakom je parametru uvjerljivo brz motocikl, koji rasponom ubrzanja jednako pristaje razmjerno novom vozaču i onome s višegodišnjim iskustvom. Obojicu će oduševiti i sigurnošću u vožnji, postignutom ne samo odlično postavljenom ovjesu, nego i moćnim Brembo kočnicama te suvremenom elektronikom u obliku vozačkih modova koji upravljaju radom ABS-a, kontrole trakcije i odziva gasa, uvijek nudeći istih 80 KS i 80 Nm. Većini situacija pristaje mod Strada namijenjen ponajprije asfaltnoj cesti, kišnim uvjetima namijenjen je mod Pioggia, a za vožnju izvan asfalta tu je Offroad.

Kraj obalne magistrale i povremena kiša usmjeravaju nas od Plomina prema Pazinu i Motovunu, otvorenim cestama kao stvorenima za vožnju motociklom i u ovo doba godine još uvijek pretežno praznima. Neovisno o prijetećim oblacima, V85 savršeno se uklapa u prekrasan proljetni krajolik presijecan maštovito oblikovanim dionicama asfalta. Tko god da je konstruirao istarske ceste, vrlo je vjerojatno bio i motociklist.

Naizgled neprekidan slijed dugih i kratkih zavoja te povremenih ravnih dionica predstavljaju jednako zahtjevan zadatak za vozača i motocikl, ali Moto Guzzijev “avanturist” svladava ih komplementirajući vozača, čak diskretno opraštajući povremene pogreške. Sve su komande izrazito meke i intuitivne, od lake spojke do precizne prednje kočnice, a i šeststupanjski mjenjač izrazito je ugodan.

Potraga za mirnom lokacijom za fotografiranje dovodi nas do Roča, povijesnog grada bogatog kulturološkog nasljeđa i navodno još uvijek najbolje skrivene tajne Istre. Puste ulice grada poznatog po vrijednim antičkim iskopinama pokazale su se lijepom kulisom za suvremen motocikl poput V85. Iako dizajnersku inspiraciju vuče iz povijesti, tehnološki jasno spada u 2019. Osim spomenutom elektronikom, V85 se ističe LED dnevnim svjetlima (sa svjetlosnim potpisom u obliku Moto Guzzijeva orla) i LED glavnim svjetlima te digitalnim instrumentima, koji su postali zaštitnim znakom modernih motocikala.

Tim uspješnim spojem nerijetko nespojivog, retro dizajna i moderne tehnologije, koja uključuje i kardanski prijenos, V85 zauzima posebno mjesto u kategoriji putno-avanturističkih motocikala srednje klase. Ali ono što ga čini jedinstvenim unutar i izvan okvira klase njegov je karakter i Moto Guzzijevo nasljeđe, koje se ne može prividno stvoriti, nego se gradi gotovo stotinu godina.