Aprilia je trijumfirala u Argentini, prva pobjeda u MotoGP-u

Aprilia je trijumfirala u Argentini, prva pobjeda u MotoGP-u

Aprilia je trijumfirala u Argentini, prva pobjeda u MotoGP-u

U vrhunski odvoženoj utrci, Aleix Espargaró pobjedio je na stazi Termas de Rio Hondo i preuzeo vodstvo u poretku vozača

MAVERICK VIÑALES, SEDMI NA CILJU, ZAOKRUŽIO JE OVAJ POVIJESNI DAN ZA TIM IZ NOALEA

Aprilia je trijumfirala na Velikoj nagradi Argentine , uzela svoju prvu pobjedu u MotoGP klasi, prvu i za Aleixa Espargaróa. Za proizvođača iz Noalea, jednog od najuspješnijih u povijesti moto utrka, ovo je pobjeda broj 259 u svjetskom prvenstvu, prva u novoj eri četverotaktnih motora, u najvećoj klasi, nakon mnogih pobjeda u klasama 125 i 250.

Povijesni je dan i za Aleixa Espargaróa, koji je odvozio 200. utrku u MotoGP klasi. Poput pravog kapetana, Aleix je bio zvijezda vikenda za pamćenje, osvojio je pole positon, pobijedio na utrci i odvozio najbrži krug utrke. Siguran znak izvanredne razine konkurentnosti koji je Aprilijin RS-GP 2022 dosegnuo.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Espargaró je sada vodeći u ukupnom poretku vozača s 45 bodova što je dodatni pokazatelj više nego pozitivnog starta sezone za cijeli Aprilia Racing tim čiji je drugi vozač na stazi Termas de Rio Hondo, Maverick Viñales ostvario najbolji rezultat sezone do sada, nakon što je dobar dio utrke proveo među prvom petorkom.

ALEIX ESPARGARÓ

“Jako sam ponosan na ovo važno ostvarenje. Prošli smo dug put do ovoga, ali napokon smo stigli! Bio je ovo fantastičan vikend, ali utrka nije bila jednostavna. Na treningu sam bio jako brz, kao i na zagrijavanju, ali u utrci sam se mučio s nedostatkom gripa. Nisam se obeshrabrio, pokušao sam promijeniti elektroničke postavke nekoliko puta kako bi prevladao taj problem i na kraju sam uspio. Bio sam brži od Martina za nekoliko desetinki, ali ga nije bilo lako preteći, dijelom i zbog toga što je to za mene bila nova situacija. Nikad se nisam borio za pobjedu u MotoGP-u. Bilo je zaista uzbudljivo, pogotovo zadnji krug. Jako sam sretan zbog Aprilije, zbog sebe i moje obitelji. Zaslužili smo ovo. Još jednom bih htio zahvaliti cijelom timu koji mukotrpno radi u Noaleu i Piaggio Grupi na podrški. Sad vodimo u prvenstvu i pokušat ćemo iskoristiti ovaj pozitivni trenutak, nastaviti se zabavljati i držati noge čvrsto na zemlji.”

MAVERICK VIÑALES

“Današnji rezultat je sjajan za sve nas. Jako sam sretan zbog cijelog tima i Aleixa. Puno smo radili preko zime i zaslužili smo to. Znao sam da Aleix može pobijediti jer je na treningu pokazao nešto više od svih drugih. Svi smo se jako nadali jer nam je ova pobjeda iznimno važna i veliki je vjetar u jedra za sve nas. Što se moje utrke tiče, borio sam se s mnogo protivnika, gubio vrijeme na pretjecanja i to je utjecalo na moje gume. Ali ne mogu se žaliti. Sjajno je vratiti se u prvih deset, pogotovo što mislim da sam mogao završiti i bolje. Plus, moj tempo u utrci se puno popravio i našao sam dobar osnovni osjećaj za motocikl. U ovoj utrci smo tražili potvrdu nakon promjena postavki koje smo isprobali na zagrijavanju u Indoneziji i pogodili smo. Uvjeren sam da ćemo se od sada moći još više popraviti.”