Aprilia

aprilia_novo

Aprilia je stvorena na motociklističkim utrkama i predstavlja najuspješniju marku Piaggio Grupe u sportskim natjecanjima.

Uspjeh u brojkama

Uz 294 pobjede na MotoGP prvenstvima, Aprilia je konstruktor s najvećim brojem pobjeda u povijesti vrhunskih svjetskih prvenstava među zapadnim markama.
Uz to nosi 54 titulu svjetskog prvaka: 38 u GP svjetskim prvenstvima, 7 slova u sklopu Superbike prvenstva te 9 off-road naslova.*

Povijest

Aprilia je 2004. godine postala dio Piaggio Grupe. Reorganizacijom Racing odjela u Noaleu, Piaggio Grupa proširila je svoje vidike u svijetu natjecanja te se vratila u off-road utrke i debitirala na Superbike prvenstvu 2009, godine s modelom RSV4. Ovaj iznimno uspješan projekt osigurao je sedem naslova svjetskog prvaka 2010 i 2012 godine te u 2014 godini uspješno brani svoj naslov prvaka.

Ponuda modela

Široka ponuda Aprilia motocikala uključuje cijeli niz različitih modela s vrhunskom tehnologijom i sportskom osobnošću. Tu su V2 naked motocikl Shiver 750, Dorsoduro supermoto (s dva pogonska agregata 750 i 1200), Mana 850, prvi motocikl na svijetu s automatskim mjenjačem, najnoviji model Caponord 1200, ozbiljni putni motocikl, supernaked Tuono V4 i RSV4, dostupan u verzijama R i Factory koje su izvedene iz vodećeg motocikla na Superbike prvenstvu.

Ponuda Aprilia skutera jednako je impresivna. Perjanica ponude je Aprilia SRV850 koji je najsnažniji skuter ikad proizveden, a opremljen je naprednim elektronskim paketom s kontrolom proklizavanja i ABS-om.

Tehnologija i znanje

Uz tehnička rješenja poduprta jedinstvenim iskustvom iz motociklističkih natjecanja, Aprili motocikli uspostavili su apsolutno vodstvo na tržištu po pitanju tehnologije. Izvrsne šasije motocikala, koje su oduvijek bile jača strana Aprilije, kombinirane su s najsuvremenijom tehnologijom (RSV4 je jedini serijski V4 trkaći motocikl na svijetu) i neosporivo najboljim sustavima za pomoć vozaču.
Svakim Aprilia motociklom iskustvo iz svjetskih natjecanja prenosi se brojne kupce koji svakodnevno koriste svoje motocikle, donoseći im bolje performanse i veću sigurnost.