pdf BOŽIĆNI CJENIK APRILIA

300px American Express svgmcDiners

SHIRO moto kacige

shiro ban

MOTO MONDO d.o.o.

Hanuševa bb
10000 Zagreb
Croatia

tel : 01/3012 700
tel : 01/3012 800
fax: 01/3012 900

prodaja@moto-mondo.hr

servis@moto-mondo.hr 

top100c1

Tuono V4 1100 R

V4 četverotaktni s cilindrima pod kutom od 65°
999,6 cm³
170 KS (125 kW) pri 11.500 o'min
113 Nm pri 9.500 o'min
Visina sjedala: 835 mm
Spremink goriva: 18,5l (4l rezerve)

123.300 kn
Opis

 

 

Tuono V4 R ABS
EVOLUCIJA SUPERBIKE MOTOCIKLA S VISOKIM UPRAVLJAČEM

Aprilia je 2009. godine donijela revoluciju u superbike segment predstavljanjem inovativnog i jedinstvenog modela RSV4 koji je i danas referentni motocikl u klasi. Taj je motocikl osvojio četiri titule svjetskog prvaka u sklopu SBK prvenstva. Tuono V4 R stigao je 2011. godine kao izravni potomak nepobjedivog RSV4. Riječ je o najsnažnijem, tehnološki najnaprednijem i najsofisticiranijem naked motociklu koji je ikad napravljen. Ovaj opaki i učinkoviti stroj posvećen je entuzijastima koji su željno iščekivali motocikl za koji bi se moglo reći da je ''izvrstan'' u svakom pogledu. Znanje prikupljeno tijekom godina pobjeđivanja na velikim prvenstvima omogućilo je Apriliji da napravi još jedan korak dalje. Novi Tuono V4 R ABS pruža bolje performanse, više zabave, bolju učinkovitost i još veću dozu sigurnosti. Dostupna je samo jedna verzija. Opremljena je potpunim elektronskim paketom, a dostupna je u dvije boje (crna i bijela). Novi Tuono V4 R ABS ponovo podiže ljestvicu u svojoj klasi motocikala te je sada još udobniji za korištenje na cesti.

POBOLJŠANA UDOBNOST I PERFORMANSE
Tuono V4 R ABS nasljednik je motocikla kojeg su brojni svjetski specijalizirani časopisi proglasili najuzbudljivijim, najefikasnijim, i najzabavnijim naked motociklom s performansama i sofisticiranošću kakve ranije još nisu viđene. Ne samo da su na novom modelu primijenjena sva nova poboljšanja predstavljena na modelima RSV4 Factory ABS i RSV4 R ABS, već su korišteni i novo sjedalo, nove postavke ovjesa (u potpunosti podesiv) kako bi se povećala udobnost prilikom vožnje na cesti. Na povećanje udobnosti utječe i spremnik goriva čija je nova zapremnina 18,5 litara, a opremljen je i bočnim oblogama koje pružaju bolji osjećaj za motocikl prilikom kočenja i vožnje kroz zavoje.

V4 65°
JEDINSTVENE KARAKTERISTIKE POGONSKOG AGREGATA

Ekstremno kompaktan, uzak poput V2 agregata, ugrađen u izvanredno kompaktnu šasiju, V4 65° pogonski agregat modela Tuono V4 R ABS vrhunac je talijanske inovativnosti. Tuono po pitanju čistih performansi ne zaostaje puno za modelom RSV4 te zauzvrat pruža veću uglađenost koja pruža veći užitak u vožnji cestom kao i u vožnji sa suvozačem. Za postizanje tih rezultata napravljene su brojne modifikacije na Aprilia V4 pogonskom agregatu. Prilagođen je dijagram razvoda, korišteni su 20 mm duži usisni kanali, ugrađen je zamašnjak s povećanom inercijom za bolju uglađenost i uravnoteženost, korišteni su kraći omjeri prva tri stupnja prijenosa, a brojevi okretaja pri kojima je dostupna najveća snaga smanjeni su na 11.500 o/min. Uz tri mape rada pogonskog agregata, koje se mogu birati izravno s upravljača, karakter motocikla može se mijenjati kako bi se u svakom trenutku prilagodio potrebama vozača i njegovom stilu vožnje kao i uvjetima na stazi ili na cesti.

• T-TRACK: bez kompromisa. Svih 167,3 KS dostupne su pri okretanju ručice gasa.
• S-SPORT: maksimalna zabava na otvorenoj cesti. Uglađena isporuka snage pri cijelom rasponu okretaja za zabavnu, no manje zahtjevnu vožnju.
• R-ROAD: upotrebljivost u svim uvjetima. Uglađena isporuka snage koja je smanjena za 25% u cijelom rasponu okretaja. Bolja upotrebljivost u svim uvjetima. Pogodno za gradsku vožnju ili vožnju na mokroj cesti.

Brembo M432 monobloc kliješta
NAJSUVREMENIJI OKVIR

Aluminijski, trkaći okvir i stražnja vilica pružaju savršenu ravnotežu torzijske i uzdužne čvrstoće, izvrsnu dinamičku uravnoteženost i učinkovitost kao i izvanrednu stabilnost i upravljivost za optimalan osjećaj u vožnji. Nevjerojatni novi naked iz Aprilije opremljen je najboljim komponentama na tržištu kao što je Brembo M432 prednja kočnica s radijalnim kliještima, aluminijski kotači s tri kraka koji su 2kg lakši od kotača s pet krakova, u potpunosti podesiva, preokrenuta Sachs prednja vilica promjera 43 mm s one-by-one tehnologijom, Sachs stražnji amortizer s odvojenim plinskim spremnikom te podesivom prednapregnutošću opruge, kompresijom, povratom i dužinom kako bi omogućavala različite postavke za različite stilove vožnje, ceste i stupnjeve opterećenosti, uključujući i vožnju sa suvozačem. Odabir guma s dvostrukom smjesom također je novost kod ovog motocikla, a homologirane su tri različite dimenzije guma za stražnji kotač: guma dimenzija 190/55 nalazi se u standardnoj opremi, a može se zamijeniti gumom dimenzija 200/55 ili 190/50 kako bi se iskoristio puni potencijal motocikla, čak i na stazi.

aPRC
MAKSIMALNA UČINKOVITOST I UŽITAK U VOŽNJI

Opremljen je amortizerom upravljača i drugom generaciji aPRC sustava dinamičke kontrole koji pomažu vozaču u postizanju maksimalnih performansi. aPRC sustav uključuje:
• aTC: (Aprilia Traction Control) s osam različitih postavki za kontrolu proklizavanja u rasponu od najkonzervativnijih za korištenje na cestu do trkaćih postavki.
• aWC: (Aprilia Wheelie Control) s tri različite postavke pomaže vozaču zadržati kontrolu prilikom ekstremnih propinjanja motocikla na stražnji kotač, postepenim spuštanjem prednjeg kotača na podlogu. Sustav je prilagođen promijenjenoj raspodjeli težine modela Tuono V4.
• aQS: (Aprilia Quick Shift) omogućava trenutačne promjene stupnjeva prijenosa u viši stupanj bez otpuštanja gasa i korištenja spojke.
• aLC: (Aprilia Launch Control) za munjevito brzi start. Istovremenim pritiskom na obije tipke sustava na lijevoj ručici upravljača aktivira se ova funkcija što je potvrđeno i s oznakom na zaslonu. Od tog trenutka dalje svih 170 KS iz Noalea spremno je lansirati Tuona V4 poput rakete čim vozač otpusti ručicu spojke.
Na Tuonu V4 R ABS, APRC sustav dodatno je unaprijeđen te je sada još bolje usklađen s mapama Ride by Wire sustava kako bi zadovoljio specifične potrebe vozača koji motocikl koriste na cesti kao i onih koji ga koriste za utrke na stazama. Sustav se sada ponaša još uglađenije, garantirajući vozaču još bolju podršku u krivinama i pri visokim brzinama bez smanjenja trakcije prilikom izlaska iz sporih krivina. Uz drugu generaciju APRC sustava, novi Tuono V4 R opremljen je i naprednim ABS sustavom koji ne samo da jamči maksimalnu sigurnost na cesti nego i najbolje performanse na stazi.

Tuono V4 R ABS
SUPERSPORT DIZAJN

S V4 65° pogonskim agregatom koji se ponosno pokazuje, okružen elementima okvira od brušenog aluminija, Tuono V4 naked je motocikl opremljen samo nužno potrebnim oplatama. Dodatnu dozu agresivnosti daje mu njegova aerodinamična maska s dva polieliptična svjetla i LED pokazivačima smjera. Tuono V4 R ABS po proporcijama repa motocikla, sjedala, spremnika goriva i bočnih oplata jasno pokazuje da potječe od četverostrukog osvajača naslova prvaka SBK prvenstva, modela RSV4, te je jedan od najboljih primjera talijanskog dizajna motocikala u posljednjem desetljeću sa svojom savršenom ravnotežom ljepote i funkcionalnosti.
Najočitija estetska promjena na modelu Tuono V4 R ABS novi je spremnik goriva koji je izmijenjen ne samo kako bi omogućio smještaj ABS sustava nego kako bi se povećala autonomija i udobnost. Zapremnina spremnika goriva sada iznosi 18,4 l (ranije 17), a opremljen je i oblogama na bočnim stranama kako bi vozač imao bolji osjećaj za motocikl prilikom kočenja i prolaska kroz zavoje. Ovo rješenje preuzeto je izravno s RSV4 motocikala koji se koriste na Superbike prvenstvu. 
Originalan dizajn sjedala, koje svojim oblikom pruža puno prostora za vozača i suvozača, savršeno se uklapa u bočne oplate i u rep motocikla. Sjedeći na sjedalu s rukama na širokom upravljaču odmah zapažate intuitivne tipke kojima pristupate funkcijama druge generacije aPRC sustava dinamičke kontrole kojeg je Aprilia razvila kako bi vozač mogao iskoristiti puni potencijal motocikla.

pdf